20 Ekim 2014 Pazartesi

En İyi Komedi Dizileri

Yazıya başlamadan tahmin edin ilk sıramda hangi dizi olacak :)



Eveet yazılarıma biraz ara verdiğim için arka arkaya iki yazı yayınlamaya karar verdim. Bir de liste oluşturayım dedim ki daha çok ilgi çeksin evet :) Bu listede sadece kısa süreli komedi dizileri bulunmaktadır. Hadi başlayalım:





1) Friends (1994 - 2004)












Gün geçmiyor ki bir yazımda Friends'ten bahsetmeyeyim. Kısaca altı dostun birbirleri ile olan ilişkileri ve başından geçen komik olayları konu alıyor. Hayatımda en çok izlediğim dizidir kendisi. Bu diziyi hala izlemeyen varsa mutlaka başlasın. İlk sezonun özellikle ilk bölümleri, ilk izlendiğinde pek komik gelmeyebiliyor ama emin olun çok beğeneceksiniz ilerledikçe.

Bölüm sayısı: 10 sezon - 238 bölüm

2) Community (2009 - ?)
















Bu dizi tam anlamıyla bir geek dizisi. İçindeki esprilerin yüzde 80'i filmler, diziler, televizyon programlarına ve kitaplara gönderme yapıyor. Avukatlık diploması sahte olan Jeff, gerçeğini alabilmek için devlet üniversitesine başlar ve bir kızı etkilemek için onunla bir çalışma grubu oluşturmak ister fakat birbirinden farklı altı kişilik bir grup olurlar ve eğlence başlar :) 4. sezon fiyaskosunu saymazsak çok harika bir dizi. Çoğu sahnesi ile gülmekten öldürür. Gülme efekti içermeyen bir dizi olduğundan, diziyi durdurup, güler ve devam edersiniz. Dizi sürüne sürüne final sezonunu kaptı. Bu sene final yapacak.

Bölüm sayısı: 5 Sezon - 97 Bölüm

3) Parks and Recreation (2009 - ?)















Hayatını Pawnee adlı kasaba için harcayan, Parks and Recreation departmanında çalışan Leslie Knope'un hikayesi. Dizi son zamanlarda izlediğim en güzel dizi. Bu sene final yapacak olmasına çok üzülüyorum. Diziyi sırf gelmiş geçmiş en sempatik ve en tatlı dizi karakteri olabilecek potansiyele sahip Leslie Knope için izleyebilirsiniz. Herkese tavsiye :)

Bölüm Sayısı: 6 Sezon - 125 Bölüm

4) It's Always Sunny in Philadelphia (2005 - ?)













Philadelphia'da bir bar işleten dört arkadaşın hikayesini anlatıyor dizi. Absürd mizahın güzel örneklerinden. Dizinin en güzel faktörlerinden biri de diziye sonradan dahil olan Danny DeVito. Birbirinden sorunlu beş karakteri izlemek çok eğlenceli oluyor çoğu zaman.

Bölüm sayısı: 9 Sezon - 108 Bölüm

5) The IT Crowd (2006 - 2013)
















Moss ve Roy, Reynholm Endüstri'de IT departmanında (işte teknik destek gibi bir şey) çalışan iki geek tiptir. Jen'in başlarına müdür olarak gelmesiyle her şey değişir. Jen her ne kadar atılgan ve IT departmanını geliştirmek için hevesli biri olsa da bir sorun vardır: Jen bilgisayarlar hakkında hiçbir şey bilmez. Bittiğinde yüreğimi dağlayan dizilerden birisi. Bu kadar eğlenceli bir dizinin bu kadar az bölümü olması sinir bozucu ama yine de pişman olmuyorsunuz tabiki. İngiliz dizilerini sevenlerin hiç kaçırmaması gereken, sevmeyenlerin yine de izlemesi gereken bir dizi.

Bölüm sayısı: 5 Sezon - 25 Bölüm

6) Family Guy (1999 - ?)

Aslında Stewie'yi de çok severim de Peter'ın yeri ayrı :D















Family Guy'ı bilmeyen yoktur sanırım. Griffin ailesinin tuhaf, uçarı ve komik maceraları. Dizinin en önemli özelliği konuyla alakası olmayan ara sahneler koyması. Temposu sürekli dalgalansa da hala çok sevdiğim bir dizi. 

Bölüm sayısı: 13 Sezon - 235 Bölüm

7) South Park ( 1997 - ?)
















Dört ilkokul çocuğunun fantastik maceraları. South Park hayranlığı bambaşkadır. Seven aşırı sever genelde. Her ünlüye, her siyasi olaya, her dine, kısacası her şeye söyleyecek bir lafı var bu dizinin. Her ne kadar şu an yayınlanan sezonunu sevmesem de mazisi var :) 

Bölüm sayısı: 18 Sezon - 251 Bölüm

8) Cougar Town ( 2009 - ? )

Ellie (sağdaki) dizideki bir numaralı karakterim kesinlikle













Kocasından ayrılan Jules Cobb, yeni ilişkilere yelken açar. Biraz gönül eğlendirmektir niyeti. Bu niyetten ayrıldığı zaman dizi biraz ivme kaybediyor gerçekten ama yine de çok seviyorum diziyi. İçindeki arkadaşlıkları sevdiğimden sanırım. Çok gülme garantili değil ama iyi vakit geçirtiyor kesinlikle. 

Bölüm sayısı: 5 Sezon - 101 Bölüm

9) Arrested Development (2003 - 2006)
















Baba Bluth hapse girince, çatlak ailesi ile uğraşmak Michael Bluth'a kalır. Orjinal esprileri ve karakterleri ile gözüme girmiş bir dizi. 2013 yılında bir sezon daha yayınlandı fakat izlemediğim için bir yorum yapamayacağım. Yayınlanan bölümleri ile mükemmele yakın bir dizi diyebilirim.

Bölüm sayısı: 4 Sezon - 68 Bölüm

10) Brooklyn Nine-Nine (2013 - ?)
















Ciddiyetsiz fakat başarılı dedektif Jake Peralta, departmana yeni atanan sert şefi Holt ile sıkıntılar yaşayacaktır. Bir polisiye komedisi. Listemdeki en yeni fakat en eğlenceli işlerden birisi. Bu kadar yeni olduğu için listeme dahil etmekten çok emin değildim fakat son sıraya yazdım gitti. Şu sıralar ikinci sezonu ile eğlenceli bir başlangıç yaptı.

Bölüm sayısı: 2 Sezon - 27 Bölüm


Kısa bir şekilde en sevdiğim komedi dizilerini özetlemeye çalıştım. Her ne kadar listede çok farklı diziler olsa da herkese önerebileceğim diziler kesinlikle Friends, Parks and Recreation ve Brooklyn Nine-Nine'dır. Herkesin zevkine hitap edeceklerini düşünüyorum.

Samantha Who'dan güzeller güzeli Christina Applegate


Bir de bu diziler dışında izlenebilecek ama listeme girmemiş birazda "guilty pleasure" diyebileceğim üç dizim var. Üçü de tam bir kız dizisi ama arada kafa dağıtmak için izlediğim doğrudur. Geçirdiği kaza sonucu hafızasını kaybeden ve kişiliği tamamen değişen Samantha Who (yine en normali bu), dört kızın ilişkilerine odaklanan ergen işi ve biraz da cinsellik içeren Girls ve dört tane kadının seks ve aşk hayatlarına göz atan Sex and the City. Şahsen izlediğime pek pişman olmadığım diziler, yine de öyle çok bahsini geçirmem (sen tut bloga yaz! bak şimdi!) :D

Two Guys and a Girl and a Pizza Place


Tabi ki bunlar sıfırdan izlediğim diziler. Bu listeye sokmadığım ve asla tamamını izlemediğim halde sevdiğim üç güzel dizi daha sayacağım şimdi. Bunları da ne zaman televizyonda rastlasam izlerdim. 3rd Rock From the Sun, Everybody Hates Chris ve Two Guys and a Girl and a Pizza Place.


Scrubs

İşte böyle. Bir de bu liste harici herkesin çok sevdiği yine de benim listeme almadığım fakat bir sürü hayranı olan, izlenebilirliği yüksek iki dizi daha sayabilirim ilgilenen olursa eğer. Özellikle bu blogu okuyan bir sürü tıpçı olduğu için medikal komedi Scrubs ve ilk sezonlarıyla çok eğlendiren fakat sonradan iyice saçmalayan çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlattığı başlığı altında, arkadaşlarını ve eski sevgililerini anlatan Ted'in hiç bitmeyeceğini düşünürken, geçen yıl biten hikayesi How I Met Your Mother.


Bu yazıdan size bir iki aylık dizi çıkar bence. İyi seyirler şimdiden :)

2 yorum:

  1. Modern family diyorum okg��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir türlü ısınamadığım dizilerden ne yazık ki :(

      Sil